Forstørret prostata kan ødeLÆGGE DIN nattesøvn

Desværre er godartet forstørret prostata, omtrent lige så almindeligt som gråt hår. For første gang skal du af dynen og gøre, hvad du skal. Natlig vandladning er blevet et mareridt.

For de fleste mænd kan disse hyppige toiletbesøg, være det første tegn på en forstørret prostata. Andre tegn kan være en langsom stråle og vanskeligheder med at starte urinstrømmen.

Godartet forstørret prostata, også kaldet benign prostatahyperplasi (BHP), er meget almindelig, når mænd bliver ældre. Det skyldes simpelthen en stigning i mængden af ​​prostatavæv i prostatakirtlen. Og for mange kan tilstanden være meget ubehagelig.

I denne artikel får du gode råd til dig, der har BHP. Men først ser vi nærmere på selve prostata.

Les også: SLIK FIKK MIKA TILBAKE ENERGIEN OG HOCKEYKØLLA

Hvad er prostataens opgave?

Prostata er en lille, rund kirtel på størrelse med en valnød, og den er en del af det mandlige reproduktionssystem. Dens hovedopgave er at frigive væske fra urinrøret, under ejakulation.

En sund prostata føles som et viskelæder. Den er glat, fast og elastisk. Du kan mærke prostata cirka 4 cm ind i endetarmen, ved hjælp af en endetarmsundersøgelse.

Mens den forreste del af prostata ligger omkring urinrøret, ligger bagsiden af ​​prostata mod endetarmen. Grunden til at det kan være sværere at tisse er, at ændringer i prostata kan gøre urinrøret smallere.

godartet forstørret prostata
Illustration 1: Tegningen viser benign forstørret prostata til højre. Her ser man også, at urinrøret kommer i klemme.

Hvem BLIVER UDSAT FOR EN forstørret prostata?

Godartet forstørret prostata er primært aldersrelateret. Kun 10 procent af mænd under 40 år oplever dette, mens hele 70-80 procent af mænd over 70 år, udvikler en forstørret prostata.

Vi ved stadig ikke med sikkerhed, hvorfor prostataen vokser med alderen, men det ser ud til, at det mandlige kønshormon dihydrotestosteron bidrager til forstørrelsen af ​​prostata.

Øget mængde prostatavæv over tid, får blæremusklen til gradvist at blive stærkere, tykkere og mere følsom. Det gør, at det begynder at trække sig sammen, selv ved små mængder urin, og du vil derfor oftere føle behov for at tisse.

Efterhånden som blæremusklen bliver større, kan det også blive sværere at tømme blæren helt.

Tegn på EN forstørret prostata

Du kan opleve nogle af disse tegn, hvis du har en forstørret prostata.

 • Svag eller langsom urinstrøm
 • En følelse af ikke at kunne tømme blæren helt
 • Startbesvær ved vandladning
 • Hyppig vandladning
 • Man skal ofte op om natten for at tisse
 • Du skal presse eller anstrenge dig for at tisse
 • En stærk trang til at urinere
 • Efterdryp og urinpletter på bukser
forstørret prostata
Illustration 2: Tydeligt forstørret prostata til højre. Normal prostata til venstre.

BHP kan gøre det svært at sove uafbrudt natten igennem, og det er ikke ualmindeligt at føle sig træt i løbet af dagen. Mange bekymrer sig også, hvis de ikke har adgang til et toilet i løbet af dagen, hvilket kan forstyrre dagligdagen.

Måske holder du helt op med at gå til offentlige arrangementer, biografer eller dyrke sport.

De fleste mænd vil stadig ikke have behov for behandling, men hos nogle mænd kan medicin eller operation være nødvendig.

Under alle omstændigheder bør du få en undersøgelse hos din praktiserende læge. Samtidig er der flere ting, du selv kan gøre.

Læs også: OPPSKRIFT PÅ EN SUNN OG FRISK PROSTATA

4 RÅD til forstørret prostata

 1. Nervøsitet, spændinger og hyppig vandladning hænger sammen. Prøv at reducere stress ved at træne regelmæssigt, eller ved at øve afspændingsteknikker såsom meditation.
 2. Tag dig tid til at tømme blæren helt, når du går på toilettet. Dette vil mindske behovet for hyppige toiletbesøg.
 3. Undgå at drikke væsker om aftenen, især koffeinholdige drikkevarer og alkohol. De kan påvirke blæremusklen og stimulere nyrerne til at producere urin, hvilket kan føre til vandladning om natten. Prøv at begrænse mængden af ​​væske til 2 liter om dagen.  
 4. Nogle fødevarer kan også have en positiv effekt på prostataen: Disse omfatter tomater, broccoli, cayenne, grøn te, græskarkerner og paranødder.

Læs også: HVORFOR ALLE MÆND BØR SPISE LYCOPEN

Udover at lave nogle ændringer i fordøjelseskanalen, kan et kosttilskud som ProstaCare også bidrage til en sund prostata.

NU halv pris

ProstaCare indeholder flere gode næringsstoffer. Disse omfatter granatæbleekstrakt, græskarkerneekstrakt, brændeekstrakt og selen. Lycopen hjælper med at opretholde en sund prostata og reducere oxidativ skade på prostataceller og væv. Zink hjælper med at opretholde normale testosteronniveauer i blodet, samt normal kognitiv funktion. Selen bidrager til normal spermatogenese (udvikling og modning af sædceller). ProstaCare er en solid kilde til alle disse aktive ingredienser.

OBS! Prostacare er et kosttilskud og bør ikke erstatte medicin og/eller behandling.

PRØV PROSTACARE I 60 DAGE

50% RABAT – KUN 174, –

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.