Svært ved at tømme blæren helt? Det her kan være årsagen

Har du svært ved at tømme blæren helt og føler du, at du skal på toilettet hele tiden? Som mand kan besvær med at tømme blæren være et af tegnene på godartet forstørret prostata. 

I artiklen her gennemgår vi nogle af de mest typiske tegn på forstørret prostata – og guider dig til, hvad du kan gøre, for at pleje prostata og dermed reducere de vandladningsproblemer, så mange mænd rammes af med alderen.

Læs også: Hvorfor har jeg vandladningsproblemer?

Forstørret prosta er en tilstand, der rammer næsten alle mænd i løbet af deres liv. For de fleste er det ganske harmløst, selvom symptomerne kan være til stor gene (men du bør altid tjekke med din læge).

Heldigvis findes der naturlige hjælpemidler til at holde prostata normal og sund hele livet. 

Et følsomt emne

Har du svært ved at tømme blæren helt? Hvor mange gange om dagen tisser du? Skal du ofte op om natten for at tisse?

Hvis vi havde spurgt dig om dette ansigt til ansigt, var vi nok blevet mødt med et skeptisk blik og et mildt sagt fornærmet svar om, at det “slet ikke kommer os ved”.

Illustration af opgivende mand, der har svært ved at tømme blæren helt
Besvær med at tømme blæren? Vandladningsbesvær hos mænd, herunder at have svært ved at tømme blæren helt, er typisk et tegn på at blærehalskirtlen (prostata) er vokset og derfor klemmer om urinrøret.

Mens kvinder er gode til at tale om de problemer, de møder i overgangsalderen, er vi mænd mere reserverede og tilbageholdne:

Det kan jo ikke være interessant for andre, om vi har haft en lidt svag urinstrøm på det seneste, eller om vi kæmper for at komme i gang med at tisse – på trods af, at vi føler, at vi skal tisse hele tiden?

Denne tilbageholdenhed med at tale om typiske overgangslidelser, som vil ramme næsten alle mænd på et eller andet tidspunkt efter de fyldter 50 år, er en af ​​hovedårsagerne til, at vi ofte taler om kvindens overgangsalder, men hos manden blot kalder det midtvejskrise.

Læs også: Overgangsalder for mænd: Det sker der!

Udfordrende vandladninger

Fra 30-års alderen begynder prostata at vokse hos langt de fleste mænd, og hos nogle vokser den hurtigere end hos andre. Vi ved ikke præcist, hvorfor det sker, men gener, hormoner og alder ser ud til at påvirke udviklingen. Denne vækst fører til en tilstand kaldet prostatahyperplasi eller godartetforstørret prostata – en tilstand, der er meget almindelig og sjældent farlig, men som stadig kan forårsage en række lidelser – herunder besvær med at tømme blæren.

Mand der står foran toilettet og har besvær emd at tømme blæren
Besvær med at tømme blæren kan opleves som ganske generende.

Typiske tegn på godartet forstørret prostata:

I en alder af 50 år oplever hver fjerde mand at have et eller flere af disse symptomer, og i en alder af 70 år er hele 80 % af alle mænd ramt af en forstørret prostata.

Hav fokus på din prostata-sundhed

På trods af, at vi ikke bryder os om at tale om det, er en forstørret prostata noget alle voksne mænd bør have fokus på at forebygge – og fundamentet bør være lagt, inden du fylder 40 år.

Noget af det vigtigste, du kan gøre, er at opsøge din læge og bede om en rektalundersøgelse, for at finde ud af hvilken tilstand din prostata er i.

Læs også: Prostata-undersøgelse: Sådan foregår det

Det er en undersøgelse, der foregår et stykke inde i kroppen hos mænd – men de fleste af os vil nok være enige i, at det er vigtigt at finde ud af, om din prostata er sund og rask, også selvom det “koster” et par ubehagelige minutter på lægekontoret.

Kosttilskud for mænds prostata

ProstaCare er et kosttilskud til voksne mænd, udviklet specielt til at give dig nem og sikker adgang til en række aktive ingredienser til en sund prostata.

ProstaCare indeholder flere næringsstoffer, der er vigtige for prostata. Disse omfatter granatæble-ekstrakt, lycopen, brændenælde-ekstrakt og selen. Desuden græskarfrø-ekstrakt, som hjælper med opretholdelse af normal prostatafunktion, samt vedligeholdelse af blære og urinveje. Zink hjælper med at opretholde normale testosteronniveauer i blodet, samt normal kognitiv funktion. Selen bidrager til normal spermatogenese (udvikling og modning af sædcellerne). ProstaCare er en solid kilde til alle disse aktive ingredienser.

  • Hjælper med at opretholde en sund prostata
  • Bidrager til normal prostata
  • Selen bidrager til normal spermatogenese
  • Zink hjælper med at opretholde normale testosteronniveauer i blodet og til normal frugtbarhed og reproduktionsevne

Nogle af de tilbagemeldinger, vi har fået fra tilfredse ProstaCare-brugere, er, at: “Mine natlige toiletbesøg er blevet færre”, “Nu kan jeg næsten tisse naturligt” og “Jeg er holdt op med at stå op om natten for at tisse.”

Prostacare form #1

Prøv Prostacare i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Du bliver videresendt til en ordreformular udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt.
Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage,
hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse
med 4 måneders forbrug til
174,- pr. måned (i alt 696,-).

HVAD SKER DER, NÅR DU BESTILLER?

I dag

Bestil nemt og prøv i
60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt.
Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage,
hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse
med 4 måneders forbrug til
174,- pr. måned (i alt 696,-).